Αποκτήστε την φόρμα που θαυμάζετε

Αποκτήστε την φόρμα που θαυμάζετε

Εφοδιάστε τον οργανισμό σας με ενέργεια!

Όπως όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί, έτσι και ο για να ανταπεξέλθει σε όλες του τις δραστηριότητες χρειάζεται… ενέργεια (γλυκόζη) την οποία εφοδιάζεται από τα .

Η καλύτερη λειτουργία του οργανισμού επιτυγχάνεται από την πρόσληψη τροφών από όλες τις ομάδες (, λαχανικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά/ζυμαρικά ολικής αλέσεως, όσπρια, ψάρι, πουλερικά, κόκκινο κρέας), τα οποία προσφέρουν επάρκεια θρεπτικών συστατικών. Μην ξεχνάτε λοιπόν να καταναλώνετε:
5-7 μερίδες καθημερινά φρούτων & λαχανικών
2 μερίδες καθημερινά ημίπαχων γαλακτοκομικών.
3 φορές εβδομαδιαία όσπριο/λαδερά/ζυμαρικά ολικής αλέσεως.
2 φορές εβδομαδιαία κοτόπουλο ή γαλοπούλα.
2 φορές εβδομαδιαία ψάρι/θαλασσινά.
1 φορά το δεκαπενθήμερο κόκκινο κρέας.

Συχνότητα γευμάτων για να έχετε ενέργεια όλη τη μέρα !!!

Τα μικρά & συχνά γεύματα είναι απαραίτητα για να νιώθετε ευεξία, να μπορείτε να ανταποκριθείτε στους δύσκολους ρυθμούς της καθημερινότητας και να διατηρείτε σε φυσιολογικά επίπεδα το βάρος σας. Επιπλέον εξασφαλίζουν:
Πρόσληψη όλων των αναγκαίων θρεπτικών συστατικών σε σταθερά χρονικά διαστήματα.
Συνεχής ενεργοποίηση του μεταβολισμού και μειωμένη αποθήκευση λίπους.
Έλεγχος του αισθήματος πείνας και κορεσμού.

Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται!

Μπορεί εσείς να κοιμάστε το βράδυ αλλά ο οργανισμός σας εξακολουθεί να λειτουργεί και να δαπανά ενέργεια καθ όλη τη διάρκεια του ύπνου. Έτσι, προκειμένου να αναπληρώσετε την ενέργεια που χάσατε το βράδυ και να είστε σε φόρμα όλη τη μέρα ξεκινήστε με την κατανάλωση πρωινού γεύματος.
Πέντε λόγοι για τους οποίους πρέπει να τρώμε πρωινό:
Αναπλήρωση αποθηκών ενέργειας.
Επάρκεια θρεπτικών συστατικών
Διεύρυνση της πνευματικής απόδοσης.
Ισορροπημένη πρόσληψη τροφής κατά τη διάρκεια της μέρας.
Καλύτερο σωματικό βάρος, αφού περιορίζονται τα τσιμπολογήματα μέσα στην ημέρα.

Ένα πλήρες πρωινό περιλαμβάνει τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες (ψωμί, φρυγανιές, κράκερ, φρούτα, μέλι, δημητριακά ολικής αλέσεως), πρωτεΐνες (αυγό, τυρί, γαλοπούλα με ελαιόλαδο) και καλά λιπαρά (μαλακή μαργαρίνη).

Απολαύστε αγαπημένες γλυκιές γεύσεις χωρίς τύψεις!

Η διατήρηση της σιλουέτας σας δεν χρειάζεται γευστικές θυσίες! Δεν υπάρχουν τρόφιμα που απαγορεύονται, ούτε τρόφιμα που πρέπει να υπερακαταναλώνονται. Όλα τα τρόφιμα συνεισφέρουν στην κάλυψη των θρεπτικών απαιτήσεων, αρκεί να καταναλώνονται σε κανονικές ποσότητες και στη σωστή συχνότητα. Κάθε τρόφιμο μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό μας: ευεξία – γεύση – θρέψη!!!
Ακόμα και στην περίπτωση των γλυκών υπάρχουν εναλλακτικές που ικανοποιούν τη γεύση σας χωρίς να σας επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες. Έτσι, όταν νιώθετε έντονα την ανάγκη για γλυκό επιλέξτε κάποια από τις ακόλουθες προτάσεις, που είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά:
• Μια δροσερή φρουτοσαλάτα με ποικιλία φρούτων μέλι, κανέλα και ξηρούς καρπούς
• Γιαούρτι με φρούτα, μέλι ή μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού & ξηρούς καρπούς
• Δημητριακά ολικής αλέσεως με ημίπαχο γάλα
• Μπάρα δημητριακών ολικής αλέσεως με φρούτα ή με σοκολάτα
• 1 κομμάτι σοκολάτα υγείας ή παστέλι
• Αποξηραμένα φρούτα
• 2-3 μπισκότα πλούσια σε δημητριακά
• Επιδόρπιο γλυκών χωρίς ζάχαρη

Ενισχύστε την άμυνα του οργανισμού σας!

Όλοι νιώθουμε καλύτερα όσο πιο υγιείς είμαστε. Λίγοι είναι αυτοί που πραγματικά αναγνωρίζουν τη συνεισφορά της ισορροπημένης διατροφής στην άμυνα του οργανισμού. Ωστόσο, υπάρχουν τροφές που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως προστάτες της υγείας μας: Φρούτα και λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C, γαλακτοκομικά πλουσιότατα σε ασβέστιο και λιποδιαλυτές βιταμίνες A, D, E, K. Το σκόρδο, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και το πράσινο τσάι, είναι τεράστιες πηγές αντιοξειδωτικών συστατικών που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού. Πρότυπη τροφή τέλος αποτελεί και το ψάρι με την υψηλή περιεκτικότητά του σε ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν υψηλή αντιφλεγμονώδη δράση που προστατεύουν από ένα σωρό παθήσεις του ανοσοποιητικού συστήματος.

Βγείτε για φαγητό με φίλους σας: μπορεί για τους περισσότερους να αποτελεί η βραδινή έξοδος για φαγητό «απαγορευμένο καρπό», αφού ο φόβος της ζυγαριάς παραμονεύει… Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι αν φάμε και καταναλώσουμε αλκοόλ με σύνεση, όχι μόνο δεν θα επιβαρυνθούμε αλλά θα επιτύχουμε «το τερπνόν μετά του ωφελίμου», δηλαδή θα απολαύσουμε αγαπημένες γεύσεις και ταυτόχρονα να ξεφύγουμε από την ένταση της μέρας. Έτσι, προκειμένου να χαλαρώσουμε χωρίς να επιβαρυνθούμε καλό είναι να έχουμε υπόψιν μας τα εξής:


Δεν μένουμε νηστικοί μέχρι την ώρα του πολυπόθητου γεύματος με τους φίλους μας.
Παραγγέλνομαι σαλάτα και αποφεύγουμε τα πολλά τηγανητά.
Πίνουμε άφθονο νερό και δεν αρκούμαστε μόνο στα αλκοολούχα ποτά.
Δεν τσιμπολογάμε από τα πιάτα των άλλων.

Μασάμε καλά και δεν τρώμε γρήγορα .

Αποκτήστε την φόρμα που θαυμάζετε Αποκτήστε την φόρμα που θαυμάζετε

Αποκτήστε την φόρμα που θαυμάζετε

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: