ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Την άφησαν στο εξωτερικό επειδή η ελληνική ιθαγένεια της αγνοείται από την γραφειοκρατία!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Την άφησαν στο εξωτερικό επειδή η ελληνική ιθαγένεια της αγνοείται από την γραφειοκρατία!

Μήνυμα αναγνώστριας

Λέγομαι Αγγελική Λαλαμπέκοβα. Γεννήθηκα στην , άρχισα το δημοτικό στην Ζαρίφειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης και τελείωσα το 3ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης με Άριστα απολυτήριο. Οικογενειακώς αποφασίσαμε να πάω να σπουδάσω στο κρατικό μουσικό πανεπιστήμιο του Ερεβάν βιολί, γιατί ο μπαμπάς μου έχει αρμένικες ρίζες και επειδή το της Αρμενίας μου πρόσφερε πλήρης κρατική υποτροφία.

Πήγα να σπουδάσω, όλα ήταν καλά εωσότου αποφάσισα στις καλοκαιρινές μου να επιστρέψω στο σπίτι μου, όταν πληροφορήθηκα από τους γονείς μου πως μέσα σε μια νύχτα κάνανε ανάκληση της ιθαγένειας της μαμάς μου και αυτόματα της δικιάς μου. Αυτήν την στιγμή εγώ δεν μπορώ να γυρίσω στην , στην Πατρίδα μου, στο σπίτι μου, να δω τους γονείς μου, γιατί μου κάνανε επίσης κατάσχεση ταυτότητας και διαβατηρίου. Ήδη ένα από τα τοπικά κανάλια έβγαλε 2 φορές το θέμα μας και ραδιόφωνο από την και την επίσης ενδιαφέρθηκαν και ανέδειξαν το θέμα. Εκτός αυτού κατόπιν επιστολης που έστειλα σε όσες ιστοσελίδες μπορούσα και στο αλλα και γενικά στο Ίντερνετ, το θέμα έγινε ακόμα πιο γνωστό πανελληνίως!!!

Επίσης ήδη έχουμε προσωρινή αναστολή από το δικαστήριο το οποίο ανακαλεί την απόφαση του Αν. Υπουργού Εσωτερικών και του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης διοίκησης Μ/Θ.
Με τελική υπογραφή του Αναπληρωτή Υπουργου Εσωτερικών Ελλάδος με άφησαν στο εξωτερικό χωρίς καμία υπηκοότητα!

Γι’αυτό αν μπορείτε και εσείς να ανδείξετε αυτό το θέμα ώστε χωρίς να πάμε στα δικαστήρια (γιατί πολυ απλά εν μεσω κρίσης που να βρούμε τόσα ) να γίνει οριστική ανάκληση αυτής της άδικης απόφασης , που άφησε εμένα, Αλεξανδρουπολίτισα, Ελληνίδα 18 χρόνων που έχει μόνο την Ελληνική υπηκοότητα (κανένα κράτος δεν μπορεί να αφήσει χωρίς καμία υπηκοότητα οποιονδήποτε πολίτη του), μόνη, στο εξωτερικό, εξαιτίας ενός γραφειοκρατικού λάθους για το οποίο δεν φέρουμε καμία ευθύνη.

Δεν γίνεται σε καμία Δημοκρατική χώρα του κόσμου οποιοσδήποτε να αφήνει τον πολίτη του που δεν φέρει καμία ευθύνη μέσα σε μια νύχτα στο εξωτερικό χωρίς καμία υπηκοότητα και χωρίς ούτε καν να τον εχει ενημερώσει εκ των προτέρων γι’αυτην την απόφαση! 

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: