Απεβίωσε ο Επίτιμος Πρόεδρος Εφετών Δημήτρης Λαγουμίδης

Πέθανε, μετά από μακρά ασθένεια και κηδεύτηκε το απόγευμα της Παρασκευής, στην Καλαμαριά, ο επίτιμος πρόεδρος εφετών Δημήτριος Ιωάννου Λαγουμίδης. Γόνος μιας από τις παλαιότερες οικογένειες του Πλωμαριού, του οποίου υπήρξε αθεράπευτος λάτρης, ο θανών, γεννημένος το 1936, σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών και άρχισε την καριέρα του ως ειρηνοδίκης Καστελορίζου.

Στη συνέχεια υπηρέτησε ως πρωτοδίκης στην Τρίπολη και τη , συνέχισε ως πρόεδρος πρωτοδικών στην Κατερίνη και τη και συνταξιοδοτήθηκε το 2003, αφού χρημάτισε τα τρία τελευταία της καριέρας του προϊστάμενος του Εφετείου Θεσσαλονίκης. Λόγω της κλονισμένης υγείας του, δεν θέλησε να αποδεχθεί την πρόταση προαγωγής του σε αρεοπαγίτη.

Στην Θεσσαλονίκη επί πολλά χρόνια υπήρξε , ερευνώντας πολλές υποθέσεις βασανιστών της χούντας, μετά την μεταπολίτευση του 1974.

Στην κηδεία του παρέστη πλήθος κόσμου με κυρίαρχη την παρουσία δικαστών , πρώην και εν ενεργεία και δικηγόρων.

Τον επικήδειο εκφώνησε ο επίτιμος εισαγγελέας εφετών Νίκος Παπαδόπουλος.
Η γυναίκα του Γιόλα Μαυραγάνη και ο γιος τους δικηγόρος Θεσσαλονίκης Στρατής Λαγουμίδης- ο άλλος τους γιος Γιάννης σκοτώθηκε πριν από 25 χρόνια σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα- λόγω της μεγάλης του αγάπης για το Πλωμάρι, στο οποίο διέμενε περισσότερο από έξι μήνες το χρόνο, παρακάλεσαν αυτούς που ήθελαν να τιμήσουν τη μνήμη του, να ενισχύσουν την «Λέσχη Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος» της οποίας ήταν μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής και το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πλωμαρίου.

Λέσχη Πλωμαρίου

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: