Ανακάλυψαν 650.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά… ξεχασμένα από το 2008 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας!

Ανακάλυψαν 650.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά... ξεχασμένα από το 2008 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας!

Κονδύλι ύψους 650.000 με κωδικό αξιοποίησης έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, φαίνεται πως «κοιμάται» στα συρτάρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από το 2008.

Την ίδια στιγμή, οι δοκιμαζόμενοι από τις καταστροφικές πλημμύρες του χειμώνα δήμοι της Ηλείας έχουν μείνει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης… στα χαρτιά.

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος το πρωί της Τετάρτης βρέθηκε στην , όπου είχε σειρά επαφών με υψηλόβαθμα στελέχη για το θέμα της καθυστέρησης του έργου των αντιπλημμυρικών έργων του Αλφειού ποταμού.

που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί, αφού το πλησιάζει στο τέλος του και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις διαθέσεις του καιρού από τον Σεπτέμβριο και μετά. Ψάξε ψάξε, ο κ.Μπαλιούκος ανακάλυψε πως στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει μείνει αδιάθετο από το 2008, (από εποχής Σπ. Σπυρίδωνα δηλαδή) το χρηματικό ποσό των 650.000 ευρώ, με κωδικό αξιοποίησης «αντιπλημμυρική προστασία».

Τα αυτά, όπως εξήγησε ο κ.Μπαλιούκος στο patrisnews.com φαίνεται ότι… κοιμούνται, την ίδια στιγμή που οι δήμοι μετρούν τα ευρώ ένα-ένα για να επουλώσουν τις πληγές που άφησε πίσω του ο δύσκολος χειμώνας.

Ειδικά δε για τους δήμους Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας, μέρος των χρημάτων αυτών θα μπορούσε να αποτελέσει «βάλσαμο» στις πληγές, αφού ο περασμένος χειμώνας δημιούργησε πολλά προβλήματα.

Και μολονότι και οι δύο δήμοι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αυτό έμεινε μόνο στα χαρτιά και οι δήμοι «έσωσαν» ό,τι μπορούσαν με ιδία μέσα και δαπάνες από τα άδεια -ουσιαστικά- ταμεία τους.

Ο κ. Μπαλιούκος, δεν έκρυψε την οργή και αγανάκτησή του και μάλιστα την Παρασκευή 30 Αυγούστου έχει προγραμματίσει τη σύγκληση σύσκεψης στα Κρέστενα, με τη συμμετοχή των υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας, αρμόδιων για θέματα αντιπλημμυρικής προστασίας της Ηλείας.

Νάνσυ Σπυροπούλου-patrisnews

xespao

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: