Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις υπεραστικές συγκοινωνίες

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις υπεραστικές συγκοινωνίες

Υπερψηφίστηκε χθες το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής και επί των άρθρων, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για… την απελευθέρωση των υπεραστικών συγκοινωνιών.

Παράλληλα, υπερψηφίστηκε και σειρά τροπολογιών, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την επιμήκυνση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», την καταβολή αποζημιώσεων και υπερωριών στο προσωπικό των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας, την παροχή ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας στην ΕΛΒΟ, την εθελούσια κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων κατόχων μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, την αποπληρωμή χρεωστουμένων στην ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ εκ μέρους του Δημοσίου.

Επίσης υπερψηφίστηκε τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία προβλέπει ότι για να συγχωνευθεί μια εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία, με άλλη εταιρεία εισηγμένη σε αγορά εκτός Ελλάδας (με αντάλλαγμα στη νέα αγορά), θα πρέπει να έχει εξασφαλιστεί το 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου.

Τέλος ο υπουργός Μεταφορών έκανε δεκτή τροπολογία του συνόλου των βουλευτών του νομού Ηρακλείου για τα ραδιοταξί του νομού ενώ ανάμεσα στις προτάσεις που απέρριψε, συμπεριλαμβάνεται τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για καθιέρωση ενιαίου ανώτατου ορίου ηλικίας τα 65 έτη για την άσκηση του επαγγέλματος του οδηγού λεωφορείου και ΕΔΧ αυτοκινήτου (το νομοσχέδιο καθιερώνει ως ανώτατο όριο τα 69 έτη).

dealnews.gr
Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις υπεραστικές συγκοινωνίες Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις υπεραστικές συγκοινωνίες

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις υπεραστικές συγκοινωνίες

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: