Υγεία: Εστία μικροβίων η γυναικεία τσάντα – Αποκαλυπτική έρευνα

Υγεία: Εστία μικροβίων η γυναικεία τσάντα   Αποκαλυπτική έρευνα

Στη κατά των μικροβίων επιστρατεύεται το καλό πλύσιμο των χεριών. Μετά το , πριν την παρασκευή φαγητού…
μετά από ενασχόληση με τον κήπο μερικές κοινές πρακτικές για το σταμάτημα της εξάπλωσης των μικροβίων. Έχετε όμως αναρωτηθεί πόσες όμως γυναίκες πλένουν τα χέρια τους μετά το ψάξιμο στην τσάντα τους;
Θα σκεφτείτε αστεία πράγματα και όμως επιστημονική μελέτη που έγινε απέδειξε ότι οι γυναικείες τσάντες περιείχαν περισσότερα μικρόβια από όσα μπορούν να εντοπισθούν σε μια λεκάνη τουαλέτας!

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Initial ένα ποσοστό που αγγίζει το 20% των γυναικείων τσαντών έχουν τέτοιο επίπεδο βακτηρίων, που θα μπορούσαν να επιμολύνουν άλλες επιφάνειες αλλά και να αρρωστήσουν τον κάτοχο της τσάντας.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι κρέμες προσώπου ή χεριών φιλοξενούσαν τα περισσότερα βακτήρια, και ακολουθούσαν τα κραγιόν η μάσκαρα αλλά και τι τηλέφωνο κυρίως όταν το παίρνουμε μαζί μας στο μπάνιο.
Αναλυτικότερα , η Dr. Sorana Segal-Maurer, του New York Hospital-Queens, δήλωσε ότι δεν είναι πολύ πιθανό κάποιος να αρρωστήσει από την τσάντα του και για το λόγο αυτό συνιστά στους ανθρώπους να λαμβάνουν σχετικές προφυλάξεις ώστε να σταματούν την εξάπλωση των μικροβίων.

Περισσότερο επιρρεπείς στα μικρόβια ήταν οι δερμάτινες τσάντες αφού το σπογγώδες υλικό αποτελεί πρόσφορο έδαφος, για την ανάπτυξη των βακτηρίων..
Ο Peter Barratt, τεχνικός διευθυντής κατέστησε σαφές ότι οι τσάντες έρχονται τακτικά σε επαφή με τα χέρια μας με συνέπεια ο κίνδυνος μεταφοράς διαφόρων μικροβίων σε αυτές να είναι πολύ υψηλός, ιδιαίτερα καθώς οι τσάντες σπάνια καθαρίζονται.
Όταν τα συγκεκριμένα μικρόβια βρίσκονται στην τσάντα μπορεί εύκολα να μεταφερθούν με τα χέρια σε άλλες επιφάνειες. Η τακτική υγιεινή των χεριών είναι αναγκαία για να εμποδιστεί η παρουσία των βακτηρίων αρχικά ενω συνιστάται και ο σχολαστικός καθαρισμός των τσαντών για να εμποδιστεί η συσσώρευση της μόλυνσης.

Στο πλαίσιο αυτό η Segal-Maurer συμβουλεύει να μη βάζετε ποτέ την τσάντα στο δάπεδο του μπάνιου και να χρησιμοποιείτε αντιβακτηριακά μαντηλάκια για να καθαρίζετε τον πάτο και τα χερούλια της τσάντας.
Επίσης ποτέ να μην κουβαλάτε στην τσάντα σας. Πρώτον, πιθανόν δεν θα πλύνετε τα χέρια σας πριν τα ψάξετε και δεύτερον βρίσκονται γύρω από άλλα στην τσάντα σας τα οποία δεν είναι πάντα καθαρά.

Υγεία: Εστία μικροβίων η γυναικεία τσάντα   Αποκαλυπτική έρευνα Υγεία: Εστία μικροβίων η γυναικεία τσάντα   Αποκαλυπτική έρευνα

Υγεία: Εστία μικροβίων η γυναικεία τσάντα   Αποκαλυπτική έρευνα

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: