Τι είπαν Λαγός-Κασιδιάρης-Παναγιώταρος στον ανακριτή..Το κατηγορητήριο έχει καταρρεύσει δήλωσαν οι δικηγόροι..

Τι είπαν Λαγός Κασιδιάρης Παναγιώταρος στον ανακριτή..Το κατηγορητήριο έχει καταρρεύσει δήλωσαν οι δικηγόροι..

- : Πολιτική η δίωξή μου – Ατυχής στιγμής το «εγέρθητι» το βράδυ των εκλογών
- Ηλίας Παναγιώταρος: Δεν ήξερα τον Ρουπακιά, δεν είναι μέλη της Χρυσής Αυγής οι κατηγορούμενοι στο Πέραμα 
- Ασφυκτική πίεση στον Γιάννη Λαγό για το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα 
- Ετοιμάζω έκπληξη για τον Αντώνη Σαμαρά είπε ο Παύλος Σαράκης, δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη, που πρόσφατα διεγράφη από τη Ν.Δ. γιατί ανέλαβε την υπεράσπιση του βουλευτή της Χ.Α.
Μαραθώνιες είναι οι απολογίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στον ανακριτή. Μέχρι στιγμής, τόσο ο Ηλίας Κασιδιάρης, όσο και οι Ηλίας Παναγιώταρος και Γιάννης Λαγός έχουν αρνηθεί τα πάντα και μιλούν για σκευωρία.

Πρώτος απολογήθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης. Η απολογία του ξεπέρασε τις 6 ώρες. Στη συνέχεια μπήκε στο γραφείο του ανακριτή ο Ηλίας Παναγιώταρος ο οποίος ολοκλήρωσε την απολογία του λίγο μετά τις 3.30 τα ξημερώματα. Ακολούθησε διάλειμμα μισής ώρας και στη συνέχεια μπήκε να αποληγηγθεί ο Γιάννης Λαγός, που τελείωσε στις 06:50. Έγινε ακόμη ένα διάλειμμα πριν ξεκινήσει και η απολογία του Νίκου Μίχου.

Όταν τελειώσουν οι απολογίες και των τεσσάρων βουλευτών, και εισαγγελέας θα αποφασίσουν αν θα κριθούν προφυλακιστέοι.
Εξαιτίας της πολύωρης διαδικασίας θα καθυστερήσει η μεταγωγή στα δικαστήρια 8 συλληφθέντων που θα παρουσιάζονταν στον ανακριτή στις 08:00.

Εντάσεις ανάμεσα στους κατηγορούμενους και τους εισαγγελείς δεν υπάρχουν. Ο κατηγορούμενους κάθεται στη μέση και στην ευθεία του έχει δυο ανακριτές, ενώ δεξιά και αριστερά του βρίσκονται οι δυο εισαγγελείς.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ακολούθησε με στρατιωτική πειθαρχία τα όσα του είχε πει ο δικηγόρος του, ενώ ο Γιάννης Λαγός αρνήθηκε να φορέσει κοστούμι και μπήκε στο γραφείο του ανακριτή για να απολογηθεί φορώντας φόρμα και μπλουζάκι.

Πρέσινγκ στο Λαγό για τα τηλεφωνήματα μετά τη Φύσσα

Επίμονες ερωτήσεις των ανακριτών και των εισαγγελέων για τα τηλεφωνήματα που έκανε πριν και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι δέχτηκε ο Γιάννης Λαγός, που μπήκε στο γραφείο του ανακριτή στις 03:30 τα ξημερώματα.

«Πρώτη φορά στη ζωή μου είδα το λεγόμενο καταστατικό. Το μόνο που γνωρίζω είναι το κατατέθημενο επισήμως στον Άρειο Πάγο, το οποίο είναι το μόνο που απηχεί τις απόψεις της Χρυσής Αυγής. Με αυτό συμμετείχαμε στις τελευταίες εκλογές», είπε στην απολογία του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, που όπως είπε σήμερα η πραγματική απήχηση του κόμματος στον ελληνικό λαό είναι πολύ μεγάλη.

Υποστήριξε πως ποτέ δεν έχουν χρησιμοποιηθεί τέτοια (ναζιστικά) σύμβολα σε δημόσιες εκδηλώσεις του κόμματος και αν κάποιος χρησιμοποιούσε τέτοια σύμβολα θα του απαγορευόταν η συμμετοχή στο κόμμα!

Παναγιώταρος: Πρώτη φορά βλέπω το καταστατικό
Στο ίδιο μήκος με τον Ηλία Κασιδιάρη κινήθηκε και ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο δεύτερος από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που απολογήθηκε. "Ολόκληρο το κατηγορητήριο είναι ένα αστείο κατηγορητήριο και στοιχειοθετείται σε μια σειρά από τυχαία περιστατικά" είπε.

Για τον μάρτυρα είπε ότι είναι ψευδομάρτυρας, ενώ για τον Γιώργο Ρουπακιά είπε: "Δεν τον γνώριζα, Από μια - δυο φωτό που είδα, εκ των οποίων η μια στο Μελιγαλά, τον είδα. Και αναρωτήθηκα: Εμείς τον βάλαμε να κάνει κάτι τέτοιο ενω έχει τέτοια άνοδο η Χρυσή Αυγή;".

Σύμφωνα με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, οι κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό των στελεχών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα δεν είναι μέλη της Χρυσής Αυγής.
Όσον αφορά στα «ντου» μελών της Χρυσής Αυγής σε λαϊκές αγορές στη Ραφήνα και το Μεσολόγγι, όπου έσπασαν πάγκους μικροπωλητών, ο Ηλίας Παναγιώταρος είπε ότι "ήταν πράγματι μια λάθος ενέργεια, που αν ήταν έκνομη, ας τιμωρηθούν από τη δικαιοσύνη".

Είπε επίσης ότι είναι 40 ετών και νιώθει πολύ ικανοποιημένος απο την μεχρι τωρα πορεία του, δήλωσε περήφανος που ανήκει στην Χρυσή Αυγή, πρόσθεσε ότι έχει ένα παιδί και ετοιμάζεται για δεύτερο.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος ρωτήθηκε για και την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γιάννη Λαγό το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Ήταν κάτι συνηθισμένο, το κάνουμε τακτικά, είπε.


Κασιδιάρης: Η δίωξη είναι πολιτική

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν ο πρώτος που άνοιξε τη διαδικασία των απολογιών των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής, ενώπιον του ειδικού ανακριτή Διαφθοράς, αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε αυτόν πράξεις, ενώ αμφισβήτησε και τη νομιμότητα της όλης διαδικασίας επικαλούμενος μη άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Τηρώντας τη γραμμή που από την αρχή προέβαλαν οι κατηγορούμενοι βουλευτές, υποστήριξε ότι η δίωξη είναι πολιτική και ότι η απαγγελία κατηγοριών υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες λόγω των επικείμενων δημοτικών εκλογών.

Ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να αρνήθηκε οποιαδήποτε χρηματοδότηση από επιχειρηματίες.

Ωστόσο, όπως φάνηκε και από τη διάρκεια της απολογίας, ο Ηλίας Κασιδιάρης, σύμφωνα με πληροφορίες απαντούσε σε όλα τα δεκάδες ερωτήματα του ανακριτή, αλλά πάντα πολιτικά.

Παράλληλα, φέρεται να δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία συνομιλία δική του που να αποδεικνύει το οτιδήποτε, ενώ αναφέρθηκε και στον λεγόμενο "μάρτυρα κλειδί" αποκάλυψε σημεία και τέρατα για τη λειτουργία και τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Τον χαρακτήρισε "αμφιβόλου ηθικής" και είπε πως πληρώθηκε από δημοσιογράφους για να υποστηρίξει όσα υποστήριξε. Ανέφερε μάλιστα και το όνομά του, λέγοντας πως τον γνωρίζει και ότι τον είχαν διώξει από τη Χρυσή Αυγή γιατί ζητούσε χρήματα. Μάλιστα, φέρεται να δήλωσε πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι πρώην στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη είπε πως επιφυλάσσει έκπληξη στον Αντώνη Σαμαρά, χωρίς να διευκρινίσει τι εννοεί
Ο βουλευτής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ρωτήθηκε από τον ανακριτή πως εξηγεί ότι γίνεται επίκληση του ονόματός του και μάλιστα ως «εκπαιδευτή δολοφόνων», από πρόσωπα - μέλη της οργάνωσης που έχει καταγραφεί η συνομιλία τους. Ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι το πρόσωπο που τον αναφέρει τον είδε στην τηλεόραση και γι’ αυτό κάνει αναφορά στο πρόσωπό του.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσε και ρεπορτάζ εφημερίδας που είχε θέμα την εκπαίδευση αυτοάμυνας της ΚΝΕ, καθώς και παλαιότερη δήλωση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, όπου λέει «θα σας λιώσω».

Υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με την εκπαίδευση μελών της Χρυσής Αυγή και πως απασχολείται μόνο με τα επικοινωνιακά θέματα και τα βουλευτικά του καθήκοντα και όχι με οργανωτικά ή εκτελεστικά θέματα.

Χαρακτήρισε «ατυχή στιγμή» το «εγέρθητι» τη βραδιά των εκλογών και είπε πως το έκαναν ως καψώνι στους δημοσιογράφους γιατί προεκλογικά δεν «έπαιζαν» τη Χρυσή Αυγή.

«Μας λένε ότι είμαστε εγκληματική οργάνωση ενώ στόχος μας είναι η εξάλειψη της εγκληματικότητας», πρόσθεσε.

newsit

Τι είπαν Λαγός Κασιδιάρης Παναγιώταρος στον ανακριτή..Το κατηγορητήριο έχει καταρρεύσει δήλωσαν οι δικηγόροι..

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: