Σοκ για τους Έλληνες με καταθέσεις στην Κύπρο

Σοκ για τους Έλληνες με καταθέσεις στην Κύπρο

Η συμφωνία στην οποία κατέληξε το πρωί το για την , είχε την απρόσμενη παράμετρο της φορολόγησης των καταθέσεων στη Μεγαλόνησο.
 Μια εξέλιξη που προκαλεί σοκ στους οι οποίοι έχουν εδώ και πολλά περιουσίες σε καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες, αλλά και σε όσους έσπευσαν να βγάλουν στην Κύπρο, την περίοδο που τα σενάρια και οι διεθνείς κερδοσκόποι πίεζαν για τη χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.
 Θυμίζουμε ότι η απόφαση του Eurogroup κάνει λόγο για εισφορά 9,9% σε καταθέσεις άνω των 100.000 σε κυπριακές τράπεζες, και 6,7% σε καταθέσεις κάτω από 100.000 .

Όπως διευκρινίζεται, η εφάπαξ εισφορά θα επιβληθεί μονάχα για τις καταθέσεις που έχουν γίνει σε τράπεζες της Κύπρου, και όχι σε κυπριακές τράπεζες στην .
 Από το πρωί πάντως στην Κύπρο εξελίσσονται σκηνές πανικού, με πολίτες να προσπαθούν να σηκώσουν τις καταθέσεις τους από τα ΑΤΜ, χωρίς κάτι τέτοιο να είναι εφικτό, ενώ έχουν κυκλοφορήσει και πληροφορίες ότι κάποιοι σκέφτονται να μεταφέρουν τις καταθέσεις τους στα Κατεχόμενα.

ysterografa.gr

Σοκ για τους Έλληνες με καταθέσεις στην Κύπρο

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: