Σε λαϊκό προσκύνημα από την Τετάρτη η σορός του Μαντέλα

Σε λαϊκό προσκύνημα από την Τετάρτη η σορός του Μαντέλα

Σε λαϊκό προσκύνημα στην έδρα της κυβέρνησης στην Πρετόρια θα εκτεθεί την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, η σορός του… Νέλσον Μαντέλα, όπως ανακοίνωσε σήμερα επίσημη πηγή.

Κάθε πρωί, η σορός θα μεταφέρεται από το νεκροτομείο ως την έδρα της κυβέρνησης με πομπή στους δρόμους της Πρετόριας, ανακοίνωσε συγκεκριμένα η υπηρεσία Ενημέρωσης της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα εκατοντάδες άνθρωποι όλων των φυλών και των κοινωνικών τάξεων συνεχίζουν να κατακλύζουν την περιοχή έξω από το σπίτι του Μαντέλα.

Οι δρόμοι της συνοικίας έχουν κλείσει για την κυκλοφορία των οχημάτων από την αστυνομία, αναγκάζοντας τους πολίτες να μεταβούν πεζή, κάτι σπάνιο για την πόλη του Γιοχάνεσμπουργκ όπου το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται ακόμα και για την παραμικρή μετακίνηση.

Στη διασταύρωση της 4ης και 12ης οδού, ένα κιγκλίδωμα που έχει τοποθετηθεί για να εμποδίζει την πρόσβαση στην του Μαντέλα, είναι γεμάτο από λουλούδια, μηνύματα, σημαίες, αναμμένα , φωτογραφίες του Μαντίμπα, σχηματίζοντας ένα μνημείο, όπως στο κιγκλίδωμα του νοσοκομείου της Πρετόριας, όπου ο Μαντέλα νοσηλευόταν ετοιμοθάνατος τον Ιούνιο.

Η έκθεση της σορού του ήρωα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ σε λαϊκό προσκύνημα αποτελεί μέρος του δεκαήμερου εθνικού πένθους που έχει κηρυχθεί στη χώρα.

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη κοινή συνεδρίαση των δύο σωμάτων που κοινοβουλίου στη μνήμη αυτού που οδήγησε τη Νότια Αφρικής στη δημοκρατία.

Την Τρίτη θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέη ση στο Σοβέτο, στο στάδιο Soccer City, χωρητικότητας 90.000 θέσεων παρουσία ορισμένων ξένων αρχηγών κρατών, ενώ άλλοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αναμένεται να παραστούν στην ταφή στο χωριό Κούνου στις 15 Δεκεμβρίου.

Σε λαϊκό προσκύνημα από την Τετάρτη η σορός του Μαντέλα Σε λαϊκό προσκύνημα από την Τετάρτη η σορός του Μαντέλα

Σε λαϊκό προσκύνημα από την Τετάρτη η σορός του Μαντέλα

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: