Πάτρα: Ξεκινούν από σήμερα οι κατασχέσεις καταθέσεων για χρέη στο Δημόσιο

Πάτρα: Ξεκινούν από σήμερα οι κατασχέσεις καταθέσεων για χρέη στο Δημόσιο

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα, Πέμπτη ο ο “ξαφνικός ” των καταθέσεων για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.¨

Για την εφαρμογή του μέτρου υπάλληλοι εφοριών και από τη Δυτική έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια προκειμένου να ενεργοποιούν το μηχανισμό των εφοριών και να ενημερώνουν τις νομικές τους υπηρεσίες στην περιοχή.

Να σημειωθεί πως με την εφαρμογή του μέτρου χιλιάδες οφειλέτες του δημοσίου και στην περιοχή, που οφείλουν από 300 και άνω θα βλέπουν τις καταθέσεις τους να κατάσχονται χωρίς να έχουν καν το δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη.

Με ένα κλικ κάθε οικονομική υπηρεσία μπορεί να δώσει εντολή στην όπου ο οφειλέτης του Δημοσίου έχει λογαριασμό ώστε αμέσως να γίνεται κατάσχεση.

Όπως όλα δείχνουν δεν μιλάμε για αφαίρεση από το ποσό κάποιας δόσης ή μέρους της οφειλής αλλά του συνόλου που σημαίνει ότι θα υπάρξουν φαινόμενα… αδειάσματος λογαριασμών.

Οι τράπεζες από τη στιγμή που λαμβάνουν εντολή από το , την Εφορία ή την Οικονομική Αστυνομία είναι υποχρεωμένες να δώσουν τα στοιχεία και εντός 10 ημερών να προχωρήσουν στην κατάσχεση.

Ουσιαστικά θα δημιουργηθεί ένα μητρώο καταθετών στο οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν και να το αξιοποιούν όλες οι οικονομικές υπηρεσίες της χώρας.

Στην περίπτωση που η κατάσχεση γίνει ταυτόχρονα ή σε κοντινό χρόνο με εξόφληση του ποσού από τον οφειλέτη, τότε το ποσό που κατάσχεται θα επιστρέφεται μέσω των .

Ήδη πάντως εκφράζονται φόβοι από πολλούς μικροκαταθέτες καθώς υπήρξαν πρόσφατα φαινόμενα κατάσχεσης χωρίς καμία προειδοποίηση.

  • Το δικαστικό τμήμα κάθε ΔΟΥ θα ενεργοποιείται για κάθε φορολογούμενο όταν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.
  • Αμέσως θα διαμορφώνεται ένα προφίλ και αυτό στη συνέχεια με ηλεκτρονικό τρόπο θα διαβιβάζεται στον διευθυντή της υπηρεσίας.
  • Ο διευθυντής θα είναι και ο μόνος χειριστής που θα χειρίζεται το νέο μηχάνημα που θα εγκατασταθεί μέσω ειδικού κωδικού.
  • Με το πάτημα ενός κουμπιού θα διαβιβάζει απευθείας στον διευθυντή του τραπεζικού καταστήματος όπου διαθέτει λογαριασμό ο οφειλέτης το αίτημα για επιτόπια συνδρομή της τράπεζας προκειμένου να γίνει αμέσως η κατάσχεση.
  • Ο διευθυντής της τράπεζας θα είναι υποχρεωμένος να κάνει την κατάσχεση άμεσα.
  • Εφόσον το ύψος των καταθέσεων είναι επαρκές, τότε θα μεταφέρεται όλο το ποσό της οφειλής. Σε διαφορετική περίπτωση θα αφαιρούνται όλα τα από τον λογαριασμό και θα μένει το υπόλοιπο για να το διεκδικήσει η Εφορία.

Πηγή: πληροφορίες απο newsit

xespao

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: