Πάτρα: Η εκκλησία έκρυβε από κάτω έναν θησαυρό…

Πάτρα: Η εκκλησία έκρυβε από κάτω έναν θησαυρό...

Έντονοι ήταν οι ψίθυροι σε ορεινό χωριό της Αχαΐας, σχετικά με τα χιλιάδες που δαπανήθηκαν για τον εξωραϊσμό του παλιού ναού και την αναμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, από ομάδα πιστών.

Οι φήμες λένε ότι οι συγκεκριμένοι «ευεργέτες» βρήκαν, μετά από πληροφορίες που είχαν, κάτω από το δάπεδο του παλιού ναού ένα τενεκέ με λίρες Αγγλίας, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Σύφμωνα με το .gr, o τενεκές είχε θαφτεί στα θεμέλια του ναού από αντάρτες κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν μάλιστα πως καθώς οι ανασκαφείς μετά τη διανομή είχαν ενοχές παρέκαμψαν τις τυπικές διαδικασίες που προβλέπονται για αυτές τις περιπτώσεις και αποφάσισαν να δαπανήσουν μέρος του θησαυρού προκειμένου να κάνουν μόνοι τους έργα, όπως τον εξωραϊσμό του ναού, αναμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, με δαπάνες μεγάλης αξίας.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα τέσσερα άτομα που συμμετείχαν στην ανασκαφή και για την οποία προφανώς δεν είχαν λάβει άδεια, πήραν τις λίρες, δαπάνησαν κάποιες υπέρ του ναού και τις υπόλοιπες τις έθαψαν στα δικά τους χωράφια, αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο, ξεσηκώθηκαν και γειτονικά χωριά, κάτοικοι των οποίων έμαθαν για τον θησαυρό και θα τους ζητήσουν με τον ίδιο τρόπο να τους φτιάξουν και τις δικές τους εκκλησίες και πλατείες.

Πάτρα: Η εκκλησία έκρυβε από κάτω έναν θησαυρό...

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: