Οι γιαγιάδες με τα τατουάζ

Η Τea Turalijia μεγάλωσε στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη περιτριγυρισμένη από γυναίκες με τατουάζ. Για δεν έδινε σημασία στα περίτεχνα σχέδια στα χέρια των γιαγιάδων της, ώσπου μεγάλωσε και συνειδητοποίησε πως όλες αυτές οι γυναίκες ήταν οι τελευταίες μιας μυστικής καθολικής αίρεσης που δημιουργήθηκε στα που η Βοσνία ήταν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Όπως ανέφερε η Tea στο περιοδικό Vice, τα μέλη της αίρεσης αναγνώριζαν ο ένας τον άλλο μέσω των συγκεκριμένων τατουάζ, που αποτύπωναν στο σώμα με ένα συνθετικό μελάνι που φτιαχνόταν εν μέρει από ανθρώπινο γάλα. Στη φωτογραφία τη βλέπουμε ανάμεσα στις δυο της γιαγιάδες, στα χέρια των οποίων φαίνονται τα τατουάζ τους.

Οι γιαγιάδες με τα τατουάζ

Οι εθνικές κροατικές καθολικές κοινότητες στη Βοσνία είχαν υποφέρει τα πάνδεινα από τους Οθωμανούς, που τους υποχρέωσαν να ασπαστούν το Ισλάμ.

Ως αντίδραση οι γυναίκες άρχισαν να κάνουν τατουάζ στα χέρια, τα δάχτυλα, το στήθος και το μέτωπό τους με σταυρούς και άλλα αρχαία σύμβολα, θεωρώντας τα πνευματική ασπίδα που κρατούσε μακριά τους επίδοξους βιαστές ή λειτουργούσε ως σημάδι της καθολικής τους προέλευσης, την οποία εκβιάζονταν να αφήσουν. Η Τea δήλωσε πως θέλει να το ξαναφέρει στη .

Οι γιαγιάδες με τα τατουάζ

Οι γιαγιάδες με τα τατουάζ

Οι γιαγιάδες με τα τατουάζ

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: