Μ.Κανελλοπούλου: Δήλωση μετά τη συνάντηση με τους εργαζομένους των Sprider Stores της Πάτρας

Μ.Κανελλοπούλου: Δήλωση μετά τη συνάντηση με τους εργαζομένους των Sprider Stores της Πάτρας

«Το sussess story που τεχνηέντως προσπαθεί να στήσει η Κυβέρνηση και ειδικότερα ο Πρωθυπουργός κ. μέρα με τη μέρα καταρρέει και διαλύεται από την σκληρή πραγματικότητα.

Σε όλη τη χώρα 800 εργαζόμενοι βρέθηκαν στο δρόμο, εκ των οποίων 27 στην , μετά την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων Sprider Stores. Οι εργαζόμενοι, αφού κατά το προηγούμενο διάστημα εξαναγκάστηκαν να πληρώνονται με μνημονιακούς μισθούς πείνας των 586 Ευρώ μέσω επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας που υπέγραψε παράνομο εργοδοτικό σωματείο, του οποίου τα μέλη συμμετέχουν στη διοίκηση της επιχείρησης, σήμερα βρίσκονται χωρίς δουλειά.

Στους εργαζόμενους δεν έχουν καταβληθεί οι νόμιμες αποζημιώσεις, η επιχείρηση συνεχίζει να τους χρωστάει δεδουλευμένα τουλάχιστον δύο (2) μηνών, ενώ οι οφειλές της προς τα ασφαλιστικά ταμεία είναι ακόμα μεγαλύτερες και φτάνουν μέχρι τους 4 μήνες.

Καλούμε τους πολίτες να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων που βρίσκονται όλο αυτό το διάστημα σε κινητοποιήσεις και παλεύουν για να διασώσουν την και την αξιοπρέπεια τους.

Να βάλουμε ένα φρένο στην ανεργία που αυξάνεται και στην ανθρωπιστική κρίση που βαθαίνει.

Μόνη διέξοδος η δημοκρατική ανατροπή της Κυβέρνησης»

xespao

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: