Λιλλήκας>Επιστροφή στην κυπριακή λίρα, διαδηλώσεις παντού, λαική εξέγερση στην Κύπρο!..(Βίντεο)

Λιλλήκας>Επιστροφή στην κυπριακή λίρα, διαδηλώσεις παντού, λαική εξέγερση στην Κύπρο!..(Βίντεο)

Σε εθνική καταστροφή οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια, η συμφωνία της Κυβέρνησης με την Τρόικα για κούρεμα των καταθέσεων, δήλωσε ο Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος θεωρεί πως μόνο ο λαός μπορεί να εγκρίνει μια τέτοια συμφωνία, είτε μέσω δημοψηφίσματος, είτε με τη διεξαγωγή πρόωρων Προεδρικών εκλογών.

Μιλώντας στη Λεμεσό, σε πολιτών που στήριξαν την υποψηφιότητα του στις Προεδρικές εκλογές, ο Γιώργος Λιλλήκας χαρακτήρισε τη συμφωνία στο ως Βατερλό και πρόσθετε ότι «η πολυδιαφημιζόμενη σκληρή διαπραγμάτευση αποδείχθηκε τελικά παράδοση άνευ όρων στις ορέξεις της Τρόικας και κάποιων βορείων λεγόμενων εταίρων μας».

«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες μας για το βαθμό των εθνικών τους αντιστάσεων», ανέφερε και είπε πως, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε τη ψήφο των πολιτών για να βελτιώσει τους όρους του μνημονίου, «πρόδωσε μέσα σε 15 μέρες την εντολή που πήρε από τους πολίτες».

 Οι ευθύνες του Προέδρου Αναστασιάδη και της Κυβέρνησης του είναι τεράστιες, είπε ο κ. Λιλλήκας «γιατί ενώ είχαν στη διάθεση τους εναλλακτικές επιλογές, αρνήθηκαν ακόμη και να τις διερευνήσουν».

«Με τη συμφωνία του Προέδρου Αναστασιάδη και της Τρόικας, οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν για τις τραπεζικές ατασθαλίες και τις εγκληματικές παραλήψεις, για να εξυπηρετηθεί το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο του τόπου που αλληλοστηρίζεται», συμπλήρωσε.

Είπε, ακόμη, πως αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να επικυρωθεί από τη και πως οι βουλευτές δεν έχουν εξουσιοδοτηθεί από το λαό για να αποφασίσουν για μια συμφωνία, η οποία υποθηκεύει το παρόν και το μέλλον του τόπου.

 «Μόνος αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο λαός. Η αλλά και το εθνικό συμφέρον απαιτούν να προσφύγουμε στον κυρίαρχο λαό κι αυτό μπορεί να γίνει με δυο τρόπους, είτε με δημοψήφισμα επί της συμφωνίας, είτε με πρόωρες προεδρικές εκλογές», ανέφερε ο Γιώργος Λιλλήκας.

Σύμφωνα με τον κ. Λιλλήκα, από τους πολίτες θα πρέπει να κριθεί αν θα περάσει ή όχι αυτή η «εθνικά καταστροφική συμφωνία», προσθέτοντας ότι ο ίδιος μελετά με επιτελείο οικονομολόγων το ενδεχόμενο επιστροφής στην κυπριακή λίρα και πως προτίθεται να αναλάβει διάφορες πρωτοβουλίες, σε μια προσπάθεια να διερευνηθεί το ενδεχόμενο στήριξης από άλλες φίλες χώρες, «έτσι ώστε να μην χρειαζόμαστε την Τρόικα».

 Κάλεσε, τέλος, τους πολίτες σε εγρήγορση αλλά και σε μαζικές κινητοποιήσεις και ανακοίνωσε πως την ερχόμενη Τρίτη, στη Λευκωσία, θα πραγματοποιηθεί μια πρώτη μαζική συγκέντρωση φίλων και υποστηρικτών του, η οποία θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες επαρχίες.
kourdistoportocali.com

Λιλλήκας>Επιστροφή στην κυπριακή λίρα, διαδηλώσεις παντού, λαική εξέγερση στην Κύπρο!..(Βίντεο)

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: