Κοινωφελή εργασία αντί φυλακής ζήτησε ο Καβαλιέρε

Κοινωφελή εργασία αντί φυλακής ζήτησε ο Καβαλιέρε
Ο πρώην της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα ζητήσει να εκτίσει την φυλάκισης, η οποία του επιβλήθηκε για φορολογική απάτη, προσφέροντας κοινωφελές κι όχι με κατ” οίκον κράτηση, όπως δήλωσε ένας δικηγόρος του στο πρακτορείο ειδήσεων AGI σήμερα.

Ο κεντροδεξιός πολιτικός, 77 ετών, κρίθηκε ένοχος για απάτη διότι ο τηλεοπτικός του όμιλος, ο Mediaset, έδινε στις αρχές ψευδή στοιχεία για τα ποσά τα ……….οποία κατέβαλε για πνευματικά δικαιώματα ώστε να μειώνονται οι φορολογικές του οφειλές. Καταδικάστηκε σε ποινή 4 χρόνων φυλάκισης, εκ των οποίων τα 3 έτη έχουν παραγραφεί. Θα εκτίσει την ποινή του είτε μένοντας σε κατ” οίκον κράτηση ή προσφέροντας κοινωφελείς υπηρεσίες, λόγω της ηλικίας του.

Ο δικηγόρος Φράνκο Κόπι δήλωσε στο πρακτορείο ότι θα υποβάλει το αίτημα του Μπερλουσκόνι σε δικαστήριο του Μιλάνου μέσα σε μία εβδομάδα κι ότι οι λεπτομέρειες θα συμφωνηθούν αργότερα.

Οι κοινωφελείς υπηρεσίες εκτείνονται σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων -από τη φροντίδα γηραιών και αναπήρων ανθρώπων ως τον καθαρισμό πάρκων και πεζοδρομίων κ.ά. Δεν είναι ακόμα σαφές τι θα κληθεί ακριβώς να κάνει ο δισεκατομμυριούχος Μπερλουσκόνι, που ελάχιστοι στην Ιταλία θα μπορούσαν να φανταστούν ότι θα μάζευε ξερά φύλλα από ένα πάρκο ή ότι θα σκούπιζε ένα πεζοδρόμιο, για παράδειγμα.


Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: