Κεφαλογιάννη: Νέο ρεκόρ στον τουρισμό το 2014

Κεφαλογιάννη: Νέο ρεκόρ στον τουρισμό το 2014

Νέο ρεκόρ για τον τουρισμό αναμένει και το 2014 η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία, σε συνέντευξή της στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA)…
διαβεβαιώνει για τη φιλοξενία των Ελλήνων και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενώ κάνει λόγο για αλλαγή της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό.

«Το 2013 ήταν μία χρονιά με ρεκόρ στον τουρισμό. Ο αριθμός των αφίξεων αναμένεται να είναι αυξημένος κατά 10 έως 15% και να ξεπεράσει τα 17 εκατομμύρια. Αυτό είναι ένα ρεκόρ. Πιστεύουμε ότι καταφέραμε να αλλάξει η της Ελλάδας» δηλώνει η κ. Κεφαλογιάννη και παραδέχεται ότι η είχε προκαλέσει πολλά αρνητικά δημοσιεύματα για την .

«Αυτό έχει αλλάξει, μετά την προσπάθεια της κυβέρνησης από τον Μάιο του 2012 να σταθεροποιήσει την κατάσταση στη χώρα. Πολλοί αντιλαμβάνονται τώρα ότι είναι ένας ασφαλής και ευχάριστος προορισμός. Τα πρώτα στοιχεία για το 2014 είναι πολύ καλά. Μας περιμένει και άλλο ρεκόρ» προσθέτει και εξηγεί ότι ο τουρισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την Ελλάδα, καθώς φέτος απέφερε έσοδα 12 δισεκατομμυρίων , ενώ το 17% του και το 16% των θέσεων εργασίας εξαρτώνται με άμεσο ή έμμεσο τρόπο από αυτόν.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν οι Γερμανοί τουρίστες θα πρέπει να ανησυχούν ότι θα συναντήσουν εξαγριωμένους που θα τους θεωρήσουν υπεύθυνους για την επιβολή των μέτρων λιτότητας, η υπουργός Τουρισμού επισημαίνει ότι η Γερμανία αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική αγορά για την Ελλάδα και αναφέρει, ενδεικτικά, ότι φέτος επισκέφθηκαν τη χώρα μας περισσότεροι από 2,1 εκατομμύρια Γερμανοί. «Δεν υπήρξε ούτε ένα περιστατικό τραυματισμού τουρίστα από διαδηλωτή. Οι παρέμειναν πολύ φιλόξενοι» δηλώνει χαρακτηριστικά, ενώ ερωτώμενη εάν η πολιτική λιτότητας είναι αισθητή στους δρόμους και τα ξενοδοχεία, αναγνωρίζει ότι υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση των υποδομών. Όμως, εξηγεί ότι η ξεκίνησε ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα των περιφερειακών αεροδρομίων, ενώ στα λιμάνια, επίσης, έχουν ξεκινήσει προσπάθειες βελτίωσης. «Αλλά οι επισκέπτες θα βρουν σε εμάς όλα όσα χρειάζονται. Έχουμε διατηρήσει το πολύ καλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών» καταλήγει η κ. Κεφαλογιάννη.

Κεφαλογιάννη: Νέο ρεκόρ στον τουρισμό το 2014 Κεφαλογιάννη: Νέο ρεκόρ στον τουρισμό το 2014

Κεφαλογιάννη: Νέο ρεκόρ στον τουρισμό το 2014

Tags: , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: