ΚΑΘΕ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΡΑΦΑΤ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ…

ΚΑΘΕ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΡΑΦΑΤ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ...
Το Ισραήλ αρνήθηκε την Πέμπτη ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τον θάνατο του παλαιστίνιου ηγέτη, Γιάσερ Αραφάτ, το 2004, μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση από το αραβικό δίκτυο Al Jazeera έκθεσης Ελβετών εμπειρογνωμόνων, σύμφωνα με την οποία ο Αραφάτ ενδεχομένως…

να πέθανε από δηλητηρίαση με ραδιενεργό πολώνιο.

«Δεν υπάρχει καμία σχέση του Ισραήλ με κανένα τρόπο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, ο Γιγκάλ Παλμόρ, απαντώντας σε ερώτηση του Γερμανικού Πρακτορείου.

Τα συμπεράσματα της έκθεσης «είναι απολύτως ασαφή», σχολίασε ο ίδιος.

«Επομένως, αυτό που έχουμε εδώ δεν είναι μία επιστημονική απόδειξη που να καθορίζει τα αίτια θανάτου, αλλά μάλλον ένα ακόμη επεισόδιο στην ατέλειωτη σαπουνόπερα στην οποία η Σούχα Αραφάτ αντιμετωπίζει την Παλαιστινιακή Αρχή», είπε ο κ. Παλμόρ αναφερόμενος στη χήρα του Αραφάτ.

«Η θεωρία έχει περισσότερες τρύπες κι από το ελβετικό τυρί», σχολίασε.

Το Al Jazeera δεν αναφέρθηκε στο ποιός μπορεί να δηλητηρίασε τον Αραφάτ.

Reuters: Υψηλά επίπεδα πολωνίου βρέθηκαν στη σορό του Αραφάτ

Δεν σχολιάζει η Παλαιστινιακή Αρχή Μέλη της επιτροπής της Παλαιστινιακής Αρχής που ερευνούν τα αίτια θανάτου του Αραφάτ είπαν ότι δεν θα σχολιάσουν το ζήτημα μέχρι να δοθεί συνέντευξη Τύπου, όπου θα σχολιαστούν τα ευρήματα των Γάλλων και Ρώσων εμπειρογνωμόνων.

Ο ακριβής χρόνος της συνέντευξης Τύπου δεν έγινε γνωστός, καθώς η Παλαιστινιακή Αρχή αναμένει την ανάλυση των πορισμάτων των τριών εκθέσεων από τους δικούς της εμπειρογνώμονες.

Οι τρεις ομάδες από την Ελβετία, τη Ρωσία και τη έλαβαν δείγματα από τον τάφο του Αραφάτ για να τα εξετάσουν για ίχνη πολώνιου – 210 τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι Παλαιστίνιοι έχουν κατηγορήσει το Ισραήλ ότι δηλητηρίασε τον Αραφάτ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 75 ετών σε γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο έξω από το Παρίσι, στις 11 Νοεμβρίου 2004.

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: