Ιράκ: Βομβιστική επίθεση εναντίον αστυνομικών

Ιράκ: Βομβιστική επίθεση εναντίον αστυνομικών

Τουλάχιστον τέσσερις –έξι σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς– έχασαν τη ζωή τους…
όταν μια ομάδα βομβιστών αυτοκτονίας εξαπέλυσε επίθεση στην έδρα της αστυνομίας στην πόλη Μπαϊτζί, στα βόρεια της Βαγδάτης, όπως έγινε γνωστό από πηγές των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράκ.
Οι δράστες, τέσσερις ή πέντε άνδρες ντυμένοι με αστυνομικές στολές, πυροβόλησαν τους αστυνομικούς φρουρούς. Ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας από τους επίδοξους βομβιστές. Οι συνεργοί του πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι όταν διαπίστωσαν ότι στην περιοχή είχαν φτάσει ενισχύσεις.
Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ποια οργάνωση ευθύνεται για την επίθεση αυτή. Οι αστυνομικοί και γενικά τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας αποτελούν τον κυριότερο στόχο για τους σουνίτες ισλαμιστές που μάχονται τη σιιτική του Ιράκ.
Τα παρακλάδια της στο Ιράκ και τη συγχωνεύτηκαν στις αρχές του έτους δημιουργώντας το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε που έχει αναλάβει την ευθύνη για διάφορες επιθέσεις και στις δύο χώρες τους τελευταίους μήνες. Μόνο τον Αύγουστο στο Ιράκ έχασαν τη ζωή τους σχεδόν 800 άνθρωποι σε διάφορα βίαια επεισόδια.

Ιράκ: Βομβιστική επίθεση εναντίον αστυνομικών Ιράκ: Βομβιστική επίθεση εναντίον αστυνομικών

Ιράκ: Βομβιστική επίθεση εναντίον αστυνομικών

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: