Η λιτότητα οδηγεί την ελληνική οικονομία «προς τα κάτω». Αυτό δεν είναι εκτίμηση, είναι δεδομένο

«Εκβιάζουν τους εργαζόμενους μέσω της κρίσης χρέους και αν δεν υπήρχε θα την είχαν εφεύρει» υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης σε ομιλία του σε εκδήλωση του Λονδίνου.
Η λιτότητα οδηγεί την ελληνική οικονομία «προς τα κάτω». Αυτό δεν είναι εκτίμηση, είναι δεδομένο
«Η λιτότητα οδηγεί την ελληνική προς τα κάτω. Αυτό δεν είναι εκτίμηση είναι δεδομένο», είπε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας παράλληλα πεπεισμένος ότι «η λιτότητα δεν είναι το μέσο για την έξοδο από την αλλά ο στόχος αυτών που την επιβάλουν, αυτών που την εφαρμόζουν».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα επιδίωξή τους είναι να υπάρξει φθηνό εργατικό δυναμικό, πράγμα που επιτυγχάνεται «εκβιάζοντας τους λαούς με το μεγάλο δημόσιο χρέος που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις τους» και εξέφρασε την άποψη ότι «αν δεν υπήρχε η κρίση θα την είχαν εφεύρει για να κάνουν πράξη τα σχέδια τους».

«Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης μας θα είναι το πάγωμα των μέτρων μείωσης μισθών και συντάξεων και η αποκατάσταση σταδιακά του κατώτερου μισθού στα προ Μνημονίου επίπεδα», επεσήμανε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Εμφανώς ενθουσιασμένος από τον αριθμό των ακροατών, ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι «δεν ήξερα ότι υπήρχαν τόσοι πολλοί φίλοι του Σύριζα στο . Ίσως είναι καλή ιδέα την επόμενη φορά να κατέβουμε στις τοπικές εκλογές»,προκαλώντας το χειροκρότημα και το γέλιο του κόσμου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε έντονη κριτική και στις κυβερνήσεις του ευρωπαϊκού νότου λέγοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ούτε μια από αυτές να πει ένα όχι σε αυτούς που επιβάλουν τις πολιτικές λιτότητας, λέγοντας ότι « αποδέχονται κάθε παράλογο μέτρο που τους επιβάλουν».

Επίσης, άσκησε έντονη κριτική και στο τραπεζικό σύστημα, υποστηρίζοντας ότι «δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών αλλά του κεφαλαίου» και τόνισε ότι στόχος του είναι οι τράπεζες να τεθούν «υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο», όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει .

Πρώτο θύμα του Μνημονίου η δημοκρατία

«Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι το πρώτο θύμα του Μνημονίου ήταν η δημοκρατία», είπε ο κ. Τσίπρας όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την άνοδο της ακροδεξιάς στην .

Εν συνεχεία, άσκησε έντονη κριτική στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Σαμαρά λέγοντας ότι «η ατζέντα της βοήθησε στην ενίσχυση της δύναμης των νεοναζιστών» διότι, σύμφωνα με τον ίδιον, «ο κ. έχει στο κόμμα του κάποιους κρυφό-υποστηρικτές της ακροδεξιάς».

Σε ερώτηση για το αν θα επιλέξει το , ή την , ο κ. Τσίπρας είπε ότι «αυτό δεν είναι ένα πραγματικό δίλημμα», καθώς «δεν είμαστε τόσο ηλίθιοι να χάσουμε ένα τόσο ισχυρό εργαλείο διαπραγμάτευσης.»

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κρίση που «περνάμε δεν είναι τοπική, δεν είναι μόνο της Ελλάδος. Είναι ευρωπαϊκή. Συνεπώς η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η αρχή του τέλους μια αλλαγής πολιτικής στην Ευρώπη».

Κατά τον ίδιον, «η διέξοδος από την κρίση δεν είναι η λιτότητα που επιβάλλουν οι ευρωπαϊκές ελίτ και η ελληνική κυβέρνηση αλλά οι ριζοσπαστικές δημοκρατικές αλλαγές.»

Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να δηλώσει πεπεισμένος ότι το κόμμα του θα κυβερνήσει, επεσήμανε όμως πως δεν έχει αυταπάτες για το δύσκολο που θα έχει να αντιμετωπίσει: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η επόμενη μέρα θα είναι μια δύσκολη μέρα και για μας και για τον ελληνικό λαό γιατί δεν έχουμε ένα μαγικό ραβδί», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας όμως ότι δεν θα πρόκειται για μια «απλή αλλαγή κυβέρνησης αλλά για αλλαγή καθεστώτος».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ «θα απελευθερωθούν δυνάμεις που θα μας δώσουν την δύναμη να κτιστεί ένα καλύτερο μέλλον. Οι πολίτες θα αλλάξουν την κατάσταση όχι ο Σύριζα», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι στο κόμμα του δεν είναι ουτοπιστές « για να αλλάξουμε τις πολιτικές πρέπει να είμαστε ιδεαλιστές, και οραματιστές αλλά παράλληλα και πραγματιστές».

Χθες το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον βουλευτή Τζον Κρούντας, ένα από τα επιφανέστερα στελέχη των Εργατικών, ο οποίος είναι εκείνος που έχει επωμιστεί το δύσκολο έργο του πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος του.

Tags: , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: