Η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα άρει την απαγόρευση για τις κονσόλες

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα άρει την απαγόρευση για τις κονσόλες

Μετά από μια πολυετή απαγόρευση της κινεζικής κυβέρνησης, φαίνεται πως οι κονσόλες θα καταφέρουν να βρουν τη θέση τους στην τοπική αγορά…
έστω και σε περιορισμένης έκτασης κυκλοφορία.

Στην πόλη της Σαγκάης διαμορφώνεται αυτό το διάστημα μια ειδική ζώνη ελεύθερου εμπορίου, στα όρια της οποίας, θα μπορούν να διατίθενται προϊόντα από ξένους κατασκευαστές, μεταξύ άλλων και οι νέες παιχνιδομηχανές των , και Νintendo.

Στο παρελθόν και συγκεκριμένα από το 2000, το Ανώτατο Συμβούλιο της Κίνας είχε απαγορεύσει τα εισαγόμενα βιντεοπαιχνίδια με το σκεπτικό ότι θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την πνευματική διάπλαση των παιδιών.

Δημοσιεύματα έχουν κάνει λόγο μάλιστα και για μια πιο “μαλακή” αντιμετώπιση απέναντι σε δημοφιλή όπως τα και τα οποία κατά τον ίδιο τρόπο αναμένεται να επιτρέπονται μέσα στα όρια της ειδικής εμπορικής ζώνης της Σαγκάης.

Είναι πάντως δύσκολο να εξαχθεί κάποιο βέβαιο συμπέρασμα καθώς πάγια τακτική της Κίνας είναι να διαψεύδει πληροφορίες ακόμα και αν προέρχονται από κυβερνητικές πηγές.

Τα παραπάνω μέτρα φαντάζουν λογικά εντούτοις, σε μια που για πρώτη φορά αντιμετωπίζει ενδείξεις επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξής της και θα ήθελε να προσελκύσει κεφάλαια ξένων επενδυτών.

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα άρει την απαγόρευση για τις κονσόλες Η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα άρει την απαγόρευση για τις κονσόλες

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα άρει την απαγόρευση για τις κονσόλες

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: