«Η ένταξη στην τραπεζική ένωση δεν αποτελεί προτεραιότητα για τη Βουλγαρία»

«Η ένταξη στην τραπεζική ένωση δεν αποτελεί προτεραιότητα για τη Βουλγαρία»

Η ένταξη στην τραπεζική ένωση της ΕΕ δεν αποτελεί πολιτική προτεραιότητα για τη , δήλωσε ο της βαλκανικής αυτής χώρας Πλάμεν Ορεσάρσκι.

«Η Βουλγαρία θα παρακολουθήσει στενά πώς θα εξελιχθεί αυτή η τραπεζική ένωση, αλλά δεν θα βιαστεί να ενταχθεί στους κόλπους της» δήλωσε ο κ. Ορεσάρσκι στη Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία.

«Είναι καλό για ένα - μέλος να ενταχθεί στην τραπεζική ένωση, αλλά μόνο εάν μπορεί να χρησιμοποιήσει όλα τα πλεονεκτήματά της. Εάν ορισμένα απ” αυτά περιορίζονται μόνο στα μέλη της ευρωζώνης, τότε τα πράγματα φαίνονται διαφορετικά» πρόσθεσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

Ύστερα από πολύωρες διαπραγματεύσεις, το Ecofin κατέληξε σε συμφωνία για την τραπεζική ένωση και τη διαδικασία διάσωσης των προβληματικών τραπεζών της ΕΕ.

Την ίδια άποψη με τον κ. Ορεσάρσκι εξέφρασε, μιλώντας στη Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία, ο πρόεδρος του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Σεργκέι Στανίσεφ.

«Το χρηματοοικονομικό και τραπεζικό σύστημα στη Βουλγαρία είναι μεταξύ των καλύτερων και πλέον σταθερών σε ολόκληρη την Ευρώπη» υπογράμμισε ο κ. Στανίσεφ.

«Η ένταξη στην τραπεζική ένωση δεν αποτελεί προτεραιότητα για τη Βουλγαρία» «Η ένταξη στην τραπεζική ένωση δεν αποτελεί προτεραιότητα για τη Βουλγαρία»

«Η ένταξη στην τραπεζική ένωση δεν αποτελεί προτεραιότητα για τη Βουλγαρία»

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: