Εξαιρούνται από το "κούρεμα" οι καταθέτες των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα

Εξαιρούνται από το "κούρεμα" οι καταθέτες των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι εξαιρούνται της χθεσινοβραδινής απόφασης του τα υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών στην , έδωσε ο υπουργός Οικονομικών .

Συγκεκριμένα, ότι «από την απόφαση του Eurogroup σχετικά με την εξαιρούνται ρητώς οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και διασφαλίζεται απολύτως η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος».

Αντίστοιχη αναφορά έκανε στις Βρυξέλλες, στη συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup, και το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Γιοργκ Άσμουσεν.

Σε ό,τι αφορά τις θυγατρικές των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να ισχύσουν τα μέτρα που αποφάσισε το Eurogroup και ότι αυτές οι θυγατρικές θα απορροφηθούν από ελληνικό τραπεζικό οργανισμό.

Επίσης, αποσαφηνίστηκε ότι από την εφαρμογή αυτού του μέτρου δε θα υπάρξει επιπρόσθετο για την ελληνική πλευρά και ότι δε θα θιγεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις των Ελλήνων στην Κύπρο, θα εφαρμοστεί τόσο το «κούρεμα» όσο και οι νέοι αυξημένοι φορολογικοί συντελεστές επί των καταθέσεων.

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι ο κυπριακός τραπεζικός τομέας είναι υπερτροφικός σε σχέση με το μέγεθος της κυπριακής οικονομίας (πέντε φορές υψηλότερος από το κυπριακό και επτά φορές υψηλότερος λαμβάνοντας υπόψη και τις θυγατρικές τράπεζες στην Ελλάδα). Σημείωσε, επίσης, ότι στόχος είναι η συρρίκνωση του κυπριακού τραπεζικού τομέα, ως το 2018.

Πηγή: news247

Εξαιρούνται από το "κούρεμα" οι καταθέτες των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα

xespao

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: