Γεωργιάδης: Ψηφισμένοι νόμοι το 95% των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων από τρόικα

Γεωργιάδης: Ψηφισμένοι νόμοι το 95% των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων από τρόικα
Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου οι 1618 γιατροί που βρίσκονται σε κινητικότητα θα έχουν τοποθετηθεί στις νέες τους μονάδες -της ίδιας υγειονομικής περιφέρειας- ανακοίνωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Άδωνις .

Το ζήτημα των δεκάδων ψηφισμένων νόμων που βρίσκονται στην «κατάψυξη» -καθώς δεν εφαρμόζονται – με την τρόικα να τους προτείνει σήμερα ως , έθεσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το 95% των μεταρρυθμίσεων που μας παρουσιάζει η τρόικα είναι πολύ ωραίες, αλλά ήδη ψηφισμένες εδώ και πολλά , είναι , και δεν εφαρμόζονται» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Απαντώντας και στην Εφημερίδα των Συντακτών παρέθεσε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το δημοσίευμά της για κλείσιμο τριών ψυχιατρείων (Ψυχιατρικό Αττικής, Δρομοκαΐτειο και Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης) που ήταν απόφαση του 2001 από τον τότε υπουργό Υγείας Αλέκο Παπαδόπουλο! «Βολεύει όλους αυτούς να παρουσιάζουν το μνημόνιο ως μεγάλο μπαμπούλα. Συνδέουν το αυτό με το μνημόνιο, ενώ η απόφαση είχε χαιρετιστεί από τα ως θετική όταν ελήφθη» σημείωσε.

Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου οι 1618 γιατροί που βρίσκονται σε κινητικότητα θα έχουν τοποθετηθεί στις νέες τους μονάδες -της ίδιας υγειονομικής περιφέρειας- ανακοίνωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Διευκρίνισε ότι στην πραγματικότητα ότι ο αριθμός είναι μικρότερος λόγω κοινωνικών κριτηρίων.

Βολεύει όλους αυτούς να παρουσιάζουν το μνημόνιο ως μεγάλο μπαμπούλα

Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα μη ανανέωσης των συμβασιούχων γιατρών του και στο νομοσχέδιο που επίκειται θα υπάρχουν άρθρα για την ανανέωση τους. «Χθες ολοκληρώσαμε την ΚΥΑ με Μητσοτάκη θα την παρουσιάσουμε τη Δευτέρα είμαστε εντός του χρονοδιαγράμματος που έχουμε θέσει» τόνισε. Πρόσθεσε ότι η διαδικασία θα γίνει με διαφάνεια και αντικειμενικότητα.

Ο υπουργός Υγείας κατέστησε δε σαφές, ότι θα απολυθούν στο χώρο της υγείας μόνο όσοι έχουν πλαστά πτυχία.

Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος στη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων κατά τη μεταβατική περίοδο της διαθεσιμότητας. «Έχουμε έκτακτο σχέδιο για την εφημερία των νοσοκομείων σε κινητικότητα. Για την μεταβατική περίοδο των 15 ημερών θα έχουμε υποστήριξη και από τα στρατιωτικά νοσοκομεία» δήλωσε.

Όσον αφορά τους καθηγητές που έφυγαν από τα ΕΠΑΛ για να καλύψουν θέσεις στην , ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι θα αξιολογηθούν και μετά θα τοποθετηθούν στις νέες τους θέσεις. skaigr
Γεωργιάδης: Ψηφισμένοι νόμοι το 95% των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων από τρόικα

Tags: , , , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: