Έλληνες εθελοντές σώζουν αδέσποτα από τη Ρουμανία

Έλληνες εθελοντές σώζουν αδέσποτα από τη Ρουμανία

Υποσιτισμένα ζώα που ζουν στοιβαγμένα σε καταφύγια, yπό άθλιες συνθήκες, συνάντησε η επιτροπή από την ελληνική φιλοζωική οργάνωση «Save a Greek Stray»…
που ταξίδεψε στη Ρουμανία προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την αλλαγή νομοθεσίας που προβλέπει τη θανάτωση των αδέσποτων σε 14 μέρες, αν δεν έχουν στο μεταξύ υιοθετηθεί.

«Στα κρατικά κυνοκομεία που επισκεφθήκαμε, είδαμε ζώα που δεν σιτίζονταν κανονικά, σε κάποια κλουβιά δεν υπήρχε καν νερό, πολλά κουτάβια πέθαιναν από αβιταμίνωση και, γενικότερα, δεν υπήρχε σωστή των ζώων που είχαν στοιβαχθεί εκεί, με αποτέλεσμα να αλληλοσπαράσσονται» ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Ιζαμπέλα Χιλμάρ, η οποία βρέθηκε στη Ρουμανία μαζί με άλλα 30 άτομα της φιλοζωικής οργάνωσης, με έξοδα που κάλυψε η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση.

Σύμφωνα με την κ. Χιλμάρ, η παραοικονομία που αναπτύσσεται γύρω από την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων, έχει συμβάλλει καθοριστικά στη δραματική κατάσταση που έχουν αυτά περιέλθει.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι, αν και το μιας στείρωσης κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος στειρώσεων, ανέρχεται στα 30 , η ρουμανική πληρώνει 48 ευρώ για κάθε ζώο που αιχμαλωτίζεται» λέει η κ.Χιλμάρ διευκρινίζοντας ότι τα αδέσποτα, μόνο στο Βουκουρέστι, υπολογίζονται από 45.000- 60.000.

Οι φιλόζωοι δεν μπόρεσαν να μείνουν απαθείς στην κατάσταση που συνάντησαν και αφού ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, έξι σκυλάκια και δύο γάτες ταξίδεψαν μαζί τους, πίσω στην .

«Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση που θα επαναλάβουμε, μεταφέροντας και κάποια άλλα ζώα στη χώρα μας όπου, ας μην ξεχνάμε, τα αδέσποτα ζώα αντιμετωπίζουν επίσης σημαντικά προβλήματα» κατέληξε η κ.Χιλμάρ.

Υπενθυμίζεται ότι, στις αρχές του τρέχοντος μήνα, η της Ρουμανίας ψήφισε νόμο για την ευθανασία των αδέσποτων, ύστερα από τον θάνατο ενός τετράχρονου παιδιού από επίθεση αδέσποτων σκύλων. Η εξέλιξη αυτή συνάντησε έντονες αντιδράσεις από τους φιλόζωους όχι μόνο στο εσωτερικό της Ρουμανίας, αλλά και στο εξωτερικό, με καμπάνιες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την κατάσταση, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης – και όχι μόνο.

Ύστερα απ” αυτή τη «θύελλα» των αντιδράσεων, το θέμα παραπέμφθηκε στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρουμανίας, το οποίο, ωστόσο, έκρινε ότι ο νόμος θα πρέπει να ισχύσει. Την ώρα, μάλιστα, που εξεταζόταν η υπόθεση εντός της δικαστικής αίθουσας, έξω από το κτίριο διαδήλωναν χιλιάδες ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων.

Οι υποστηρικτές του νόμου υποστηρίζουν πως εφόσον δεν μπορεί να βρεθεί λύση με τα αδέσποτα, θα πρέπει να θανατώνονται, γιατί έχουν κατακλύσει δρόμους και πλατείες και είναι επικίνδυνα. Ωστόσο, οι φιλοζωικές οργανώσεις τονίζουν πως η «απάντηση» στο πρόβλημα θα πρέπει να είναι οι μαζικές στειρώσεις και όχι η μαζική εξόντωση των αδέσποτων σκύλων.

Έλληνες εθελοντές σώζουν αδέσποτα από τη Ρουμανία Έλληνες εθελοντές σώζουν αδέσποτα από τη Ρουμανία

Έλληνες εθελοντές σώζουν αδέσποτα από τη Ρουμανία

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: